> Sunt tampoanele daunatoare pentru vaginul tau? - Multi-Gyn RO


Sunt tampoanele daunatoare pentru vaginul tau?

Multe femei aleg sa foloseasca tampoane in timpul menstruatiei. Este si evident de ce. Sunt discrete si iti dau libertatea de a –ti vedea de viata ta zilnica si active. A fost recent un interes in mediul online despre faptul daca tampoanele iti afecteaza sanatatea sau nu. Afla mai multe detalii.

Sunt tampoanele sigure de folosit?

Nu exista niciun studio sau o dovada ce sugereaza ca tampoanele ne afecteaza santatea. A-ti schimba tamponul frecvent si o buna igiena vaginal ate pot ajuta sa eviti problemele vaginale obisnuite.

Tampoanele sunt facute in mod obisnuit dintr-o combinatie de bumbac si celofibra cu alte material sintetice si chimicale pentru a ajuta absorbtia. Ca si in cazul altor produse, e posibil sa prefer sa folosesti tampoane din bumbac organic sau nealbit sau o varianta mai ecologica- cea precum o cupa menstruala refolosibila.

Cat de des ar trebui sa imi schimb tamponul?

Vaginul este foarte eficient in a se curate singur. Un vagin sanatos mentine un ecosystem al microorganismelor si fluidelor ce regleaza ph-ul si il mentine la un nivel ce impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare.

In timpul menstruatiei corpul tau continua sa produca fluidele vaginale normale si bacteriile bune ce il ajuta sa se mentina sanatos. Tampoanele sunt create sa fie foarte absorbante si desi absorb eficient sangele menstrual, ele pot de asemenea sa absoarba si bacteriile dezvoltate natural, cat si fluidele. Acest lucru poate sa incetineasca capacitatea vaginului de a se auto-curata si de a regla Ph-ul, conducand la iritatie si posibila infectie.

Ai grija sa schimbi tamponul la fiecare 3-4 ore, inainte de a merge la somn si imediat ce te trezesti dimineata.

Alege absorbtia corecta a tamponului pentru frluxul menstrual.

Este important sa alegi un tampon ce se potriveste fluxului tau menstrual. Folosind tampon care este prea absorbant si lasat in interior prea mult timp creeaza un mediu potrivit pentru inmultirea bacteriilor. Daca observe schimbari in culoarea, textura sau mirosul scurgerilor normale vaginale, ar trebui sa te opresti imediat din a folosi tampoane. Nu folosi niciodata tampon pentru a absorbi scurgerea vaginala deoarece acesta poate inrautati problema sis a te supusa riscului unei infectii serioase.

Igiena vaginala sanatoasa este foarte importanta cand esti la menstruatie. Este posibil sa gasesti un produs de spalat sau dus vaginal bland ce te poate ajuta in timpul menstruatiei. Ai grija sa eviti produsele pe baza de sapun parfumate sau alkaline ce pot Intrerupe ph-ul usor acid al vaginului. De asemenea, sa ai grija sa iti speli zona intima cu produs de curatat bland, sa iti schimbi tamponul sau servetelele intime utilizate frecvent te vor ajuta sa eviti problemele de santatae vaginale obisnuite

Ce este sidromul socului toxic?

In anii 1980, ingrijorarea de inteles acordata sindromului socului toxic legat de folosirea tampoanelor. Din acel moment, producatorii si-au imbunatatit produsele si a crescut constientizarea legata de sanatatea vaginala. Sindromul socului toxic este, din fericire, rar.

Sindromul socului toxic este cauzata de bacteriile Staphylococcus aureus si Streptococcus pyogenes ce s-au inmultit rapid si au patruns in sange. Majoritatea oamenilor dezvolta anticorpi ce ii protejeaza de aceste toxine da,r, in cazuri rare, sindromul socului toxic apare.

Tampoanele cauzeaza socul toxic?

Este important sa observam ca tampoanele nu cauzeaza soc toxic, insa pot creste riscul. Aceasta relatie stransa intre utilizarea tampoanelor si sindromul socului toxic nu este clara, insa a lasa in interior un tampon foarte absorbant este un risc. La fel ca utilizarea tampoanelor, sindromul socului toxic a fost asociat cu ranile de pe piele, operatii sau nastere, folosirea de material pentru rani sau bureti contraceptivi sau diafragme lasate in vagin prea mult timp.

Simptomele sindromului socului toxicsunt foarte similar cu cele ale racelii si nu sunt atat de usor de indentificat. Ele pot aparea din senin. Daca folosesti tampoane si esti preocupat ca e posibil sa ai o infectie, contacteaza-to medicul imediat.