>
Candidoza este una dintre cele mai comune infecții vaginale. Cu toate acestea găsirea unui tratament care să nu aibă efecte secundare ce previn recurența, este mai ușor de spus decât de realizat. Multe femei cu candidoză se chinuie să scape de această afectiune odată și pentru totdeauna. Citiți mai departe pentru a afla cum să reconoasteți, să tratați și să preveniți candidoza.
Chiar dacă candidoza nu este amenințătoare pentru viața dumneavoastră, simptomele acesteia pot fi destul de deranjante pentru viața dumneavoastră de zi cu zi, și o să dorinți să le ameliorați cât de curând posibil. Simptomele candidozei pot include::
Unele dintre simptomele acestea nu sunt singurele probleme in infectiile vaginale. Aceste simptome ar putea indica si un caz de vaginoză bacteriană, care are un tratament diferit față de candidoză. Aceste simptome ar putea de asemenea să mascheze o boală cu transmitere sexuală. De aceea este foarte important să vă vizitați doctorul înainte de a începe să vă tratați candidoza. Făcând asta veți evita creearea mai multor probleme atat pentru dumneavoastră cât și pentru partenerul dumneavoasrtă.
Candidoza este cauzată de un dezechilibru în flora vaginală. În special de Candida albicans, care se inmulteste agresiv, acesta fiind si motivul pentru care acest dezechilibru se numește “candidoză”.
Candida albicans se hrănesc cu zahărul prezent în celulele ce se află în peretele vaginului. Dacă există mai mult zahăr decât în mod normal, ciuperca se poate dezvolta rapid, perturbând echilibrul natural al vaginului. Cauze ale acestor manifestări includ:
Pentru multe femei, Candida albicans este prezentă în vagin în permanență, fiind parte din sănătatea echilibrată a vaginului. Cu toate astea, nu doriți ca aceasta să compleșeasca restul florei vaginale.
Vaginoza bacteriană este de asemenea cauzată de un dezechilibru vaginal, însă această afectiune apare atunci când bacteriile constructive ale vaginului dumneavoastră ( lactobacilii ) sunt compleșiți de alte bacterii. Nu este încă clar ce declanșează acest dezechilibru.
În final, bolile cu transmitere sexuală au o varietate de motive pentru care acestea se manifestă, cum ar fi: bacteriile, virușii și paraziții.
Cu atâtea cauze diferite, este vital ca să știți ce vă afectează sănătatea vaginală înainte de a sari să vă tratați .
Pe scurt: da!
Odata ce sunteți sigură că vă confruntați cu candidoză, aveți o mulțime de opțiuni accesibile, din care puteți allege. Si chiar multe, cu adevărat:
Există de asemenea produse care ajută la ameliorarea simptomelor candidozei. Aceste spray-uri, creme și geluri pot ajuta la minimizarea disconfortului create de candidoză, însă nu vindecă cauza de bază. Aceste produse de ameliorare a simptomelor, se pot folosi în combinație cu tratamentul primar, astfel încât să puteți să reveniți mai usor la rutina zilnică. Dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează, ar fi bine să vizitați un doctor.
Doctorii prescriu de obicei antimicotice pentru tratarea candidozei. Chiar dacă acestea sunt eficiente, pot aduce efecte secundare neplăcute. Cum ar fi:
Dacă sunteți una dintre cele 15% din femeile, a căror candidoză revine de 4 sau mai multe ori în intervalul unui an, poate ați vrea să căutați un alt tratament pentru candidoză. După toate, tot ce doriți este să găsiți un tratament care să vă aducă la normal cât mai repede posibil. Ultimul lucru de care aveți nevoie este mai mult disconfort cu care să va luptati.
Dacă nu doriți să luați o mulțime de produse diferite, care să vă ajute cu candidoza, poate ar trebui să vă găndiți la Multi-Gyn FloraPlus, în special dacă vă găsiți în situația în care vă confruntați cu recurența infecției. Iată aici de ce.