> Senzatia de arsura in vagin - Multi-Gyn RO


Senzatia de arsura in vagin

Orice femeie se confrunta cu discomforturi vaginale la un moment dat in viata ei. Cele mai comune simptome include scurgere, miros, usturime, durere si durere vaginala. Aceste simptome pot afecta serios calitatea vietii. Viata ta intima poate fi afectata deoarece sexul poate sa devina foarte incomod si dureros.

O sezatie de arsura in zona intima este, de obicei, un semn de iritatie sau infectie. Poate fi cauzat de:

  • Vaginoza bacteriana
  • Infectie(cunoscuta si ca si Candidoza)
  • Produse de curatare foarte puternice, lotiuni, sprayuri vaginale, spumante de baie etc. Produsele acestea de obicei contin iritanti si alergeni ce pot cauza o senzatie de arsura imediat dupa aplicare.
  • Menopauza. Lipsa de estrogen cauzeaza subtierea si ingustarea tesutului vaginal si pierderea lubrifierii necesare pentru un act sexual nedureros. Acest lucru poate cauza frecare si inflamare deoarece tesutul nu este atat de elastic si subtire pe cat ar fi cu un nivel de estrogen ridicat.
  • Atat lispa igienei, cat si igiena excesiva pot dauna stratul protective al pielii sis a deschida porii pentru microbe, iritanti si alergeni. Folosind sapun obisnuit si produse de curatare puternice pot curate excesiv suprafata pielii, cauzand inflamare si iritatie.
  • Modifica valoarea ph-ului vaginului. Acest lucru poate fi cauzat de diversi factori, incluzand raceala, medicatie, sapunuri sau produse de igiena foarte agresive.
  • Antibiotice si antimicotice
  • Diabet
  • Lenjerie intima sintetica si imbracaminte stramta
  • Iritatie cauzata de preservative, spermicide, lubrifianti si chiar si sperma.


"O senzatie de arsura in zona intima este, de obicei, un semn de iritatie sau o infectie."


Ce este de facut in caz de usturime vaginala?

Daca banuiesti ca usturimea vaginala ar putea fi asociata cu un produs pe care l-ai folosit recent, curate zona complet cat mai repede posibil pentru a reduce reziduurile si a minimalize efectul. Ulterior, foloseste un produs obisnuit, calmant, sau un gel vaginal cu prebiotice pentru a ajuta bacteriile bune sa se reface sis a ofere o calmare rapida. Pentru a preveni astfel de problem, alege produse natural ce nu contin chimicale agresive, parfum sau coloranti.

Daca apar celelalte simptome precum scurgere, miros, usturime sau durere., este posibil sa ai o infectie. Verifica cu doctorul tau daca aceasta este cauza. Acestea sunt tratamente foarte eficiente, non-antibiotice, non-antimicotice disponibile pentru vaginoze bacteriene, candidoza si alte dezechilibre microbiene.

Daca te confrunti cu usturime vaginala datorate uscaciunii, intreaba-ti ginecologul pentru o solutie potrivita.Optiunile tale includ crèma cu estrogen, crèma hidratanta si lubrifianti. Singura diferenta intre fidratanti si lubrifianti este ca prima grupa de produse tind sa iti ofere calmare de lunga durata. Acestea sunt ideale in cazul in care uscaciunea vaginala este cauzata de discomfort in momentul in care faci exercitii sau mergi. Lubrifiantii sunt folositi inaintea contactului sexual si iti va oferi calmare de scurta durata, cee ace va face sexul sa fie mai placut si fara fara durere.

In momentul in care apare inflamatia si iritarea colonului, permite-I vaginului tau sa se vindece si evita contactul sexcual pana cand simptomele au disparut de tot. Incearca sa nu scarpini zona afectata deoarece vor face ca lucrurile sa se inrautateasca, cauzand umflaturi si durere.