> Sunt bune pentru vaginul tau dusurile vaginale sau tratamentul cu abur? - Multi-Gyn RO


Sunt bune pentru vaginul tau dusurile vaginale sau tratamentul cu abur?

Tratamentul vaginal cu abur este cunoscut ca si tratamentul cu ioni, si este o practica straveche prin care o femeie se aseaza desupra unei bai cu abur ce contine ierburi precum pelin, rozmarin si busuioc.Tratamentul cu abur este un ritual de curatare si energizare si ar trebui sa ajute sa echilibreze sistemul hormonal al femeii. Medicii sunt de pareri diferite despre curatarea vaginului prin dus vaginal sau folosind alte tehnici, cea cu abur. Acet lucru este din cauza ca vaginul este foarte eficient in a se curate singur si orice obicei de curatare agresiva prin orice metoda, poate face mai mult rau decat bine. Site-ul foarte citit a lui Gwyneth Paltrow a dat pareri bune in privinta tratamentului vaginal cu abur, dar nu suntem convinsi. Uite de ce?

Merita riscul tratamentului vaginal cu abur?

Noi nu credem.

Aburul foarte fierbinte, adesea aproape de punctul de fierbere! Riscul de a-ti fie afectata vulva si tesutul vaginal este foarte mare. Acest lucru ar putea fi extrem de dureros si incomod si ar putea duce la alte probleme precum infectie de-a lungul arsurii. In aceeasi masura ca si vulva ar putea fi afectat si restul perineului, incluzand anusul si uretra. Acest lucru ar putea fi dureros si ar putea conduce la mai multe probleme.

A-ti curata vaginul cu abur il poate usca si perturba echilibrul natural al bacteriilor vaginale care traiesc acolo. Uscaciunea vaginala este incomoda si dezechilibrul florei vaginale poate conduce la problem microbiene precum inflamatie, mancarime si iritatie si vaginoza bacteriana sau candidoza.

Afirmatiile despre echilibrul hormonal par a fi prea putin probabile. Hormonii nu sunt produsi in vagin sau uter si este putin probabil ca aburul sa ajunga la ovare sis a afecteze hormonii ce sunt eliberati acolo.

Eficacitatea aburului ca un “curatator al uterului”este foarte discutabil. Cel mai probabil aburul intra in vagin prin uter si orice flora vaginala ar trebui lasata in pace si nu curatata.

Este dusul vaginal o varianta mai buna?

Femeila care folosesc un dus portabil pentru a-si spala vulva ar putea efectua dusul vaginal fie ca realizeaza acest lucru sau nu. Dusul vaginal nu este necsar avand in vedere ca vaginul se curate singur. Cu toate acestea sunt unele momente cand ar fi de ajutor ca femeile sa foloseasca un dus vagina special conceput pentru asta.

Nu te sfatuim sa folosesti un dus vaginal zilnic. S-ar putea sa iti placa sa folosesti un dus vaginal natural si bland dupa menstruatie sau act sexual. Nu este nevoie sa folosesti dusul vaginal mai des de atat.

Ai grija sa alegi un produs natural, un fluid bland si cu un design ergonomic, usor de folosit precum Multi-Gyn Vaginal Douche. Ai grija ca atunci cand introduci orice articol in vaginul tau sa fii relaxata si comfortabila.