> Este scurgerea vaginala normala? - Multi-Gyn RO


Este scurgerea vaginala normala?

Scurgerea vaginala este normala si are cateva scopuri importante, incluzand curatarea si lubrifierea vaginului si ajutand in a preveni si a lupta impotriva problemelor microbiene si a infectiilor. A-ti verifica scurgerea vaginal ate poate ajuta sa identifici problemele mai devreme sit e ajuta sa mentii o sanatate vaginala buna.

Ce este normal?

Scurgerea vaginala normal este, de obicei, alba cu miros putin acid (acru) si poate fi mai gross au subtire. Fluidele vaginale normale pot varia ca si textura. Pot fi subtiri, lipicioase si elastic, sau groase si viscose. Poti remarca mici schimbari in textura si cantitatea scurgerii tale cand esti excitat, inainte de menstruatie, in timpul ovulatiei, in timpul alaptarii si menopauzei.

Este normal pentru scurgerea ta vaginala sa varieze putin, este important sa intelegi diferentele intre schurgerile normale si cele anormale, Acest lucru te va ajuta sa recunosti fie daca schimbarea din scurgerea ta indica o problema sau este nevoie de o investigatie mai amanuntita.

Este important sa intelegi diferentele intre scgurgerile normale si cele anormale. Acest lucru te va ajuta sa recunosti daca orice schimbare in scurgerea ta indica probleme sau daca este nevoie de vreo o investigatie amnuntita.


"Daca observi schimbari anormale in scurgerea ta, acest lucru ar putea ar indica ceva mult mai serios."


Verifica-ti scurgerea regulat si ai grija la modificari

Este important sa iti verifici scurgerea vaginala si sa fii atent la orice schimbare. Urmatoarele schimbari pot indica o problema:

  • Schimbarea mirosului (in special un miros neplacut, de peste)
  • Modificarea culorii (in verzui, gri sau orice alta nuanta asemanatoare)
  • Modificari ale texturii (spumos sau zgrunturos si subtire si branzos)
  • Mancarime vaginala, usturime, umflaturisau roseata
  • Sangerare vaginala, ce nu are legatura cu menstruatia.

Infectiile vaginale, precum vaginozele bacteriene si candidoza sunt cauze normale de scurgere anormala. Unele infectii ce cauzeaza schimbari ale scurgerii vaginale sunt bolile cu trasnmitere sexuala (STD), precum gonoreea. Alte infectii pot aparea cu sau fara contact sexual, precum vaginoza bacteriana sau candidoza

Simptomele acestor infectii pot fi foarte asemanatoare, insa acestea sunt cateva diferente ce trebuie urmarite:

  • Candidozele pot cauza ca scurgerea ta sa fie opaca, alba sau subtire, asemanatoare cu branza. O candidoza nu are de obicei un miros puternic, dar poate cauza mancarime severa si usturime.
  • Vaginoza bacteriana poate face ca scurgerea ta sa aibe un miros neplacut, de peste. Scurgerea poate fi subtire si de culoare gri.
  • Trichinoza, o boala cu transmitere sexuala (STD), poate cauza miros puternic. Scurgerea este de obicei galbuie spre verdui si spumoasa.

Daca crezi ca ai o boala cu trasmitere sexuala, este important sa vezi un medic imediat. De asemenea, consulta-ti medicul specialist imediat in cazul in care scurgerea este insotita de febra si durere de burta/abdominala sau pelviana.